Indiaennepal.reismee.nl

Dag 22 - Gedoe in Delhi.

Gisteravond zijn we dus aangekomen in Delhi. Na te hebben gegeten bij de Pizzahut (ja onze maag moet toch weer gaan wennen aan Europees voedsel) en een kop koffie bij Costa coffee, gaan we terug naar de hotelkamer. Het enige hotel met gratis wifi. We gaan het nieuws eens even bij lezen.. Das namelijk praktisch 3 weken niet gebeurd.. Lezen we over de bomaanslag vandaag in Delhi.. Heftig! We wisten dat het onrustig was toen we de eerste keer hier aankwamen zo'n 3 weken geleden. Maar het was veilig en bleef bij protesten. Blijkbaar is daar toch iets in veranderd de afgelopen dagen.. Voor morgen hebben we een programma bedacht. We beslissen dat we morgen eerst maar eens moeten checken wat wel en niet verantwoord is. Dan gaan de lampen uit, tijd om te slapen.. We hopen op een goede nacht aangezien we morgennacht vliegen. En er dus niet tot weinig geslapen kan worden.. En net wanneer wij ons tussen wakker en slapen bevinden.. Begint het bed te trillen.. Na toch al een iets onrustig gevoel door die aanslag zijn we beiden gelijk wakker.. We gaan op onderzoek uit wat dat was... Eerst is er niets te vinden op internet maar al snel komen de berichten.. Een aardbeving! Op ongeveer 35 km van Delhi bevind zich het epicentrum. De eerste berichten zijn dat het een 6.6 op de schaal van Richter was.. Maar op een gegeven moment wordt dat bijgesteld naar een 4.2. We zetten de tv aan en gaan opzoek naar een engels sprekende nieuwszender. We zien beelden op tv van paniekerige mensen die dichterbij het epicentrum woonden. Er wordt vertelt dat men geen naschokken verwacht.. En dat klopt. Nja.. Inmiddels zijn we allebei weer wakker.. Maar eens even het nieuws gaan checken zo en kijken wat er verantwoord is voor de planning vandaag. Met ons gaat t in ieder geval prima! Namaste André en Yolentha

Leonie

Goed om te weten! fijn dat jullie dit berichtje even hebben geplaatst! xxx

pamela

ik sluit me helemaal bij je aan leonie!!
ik dacht direct aan jullie toen ik de berichten hoorde.
doe voorzichtig.

liefs