Dag 17 - De reis naar Pokhara.
03 sep. 2011
🇳🇵
vanuit Nepal
Vanochtend vroeg eruit, koffers pakken en ontbijten. Vandaag verlaten we Chitwan nationaal park en vertrekken naar Pokhara. De reis zal zo'n 4 à 5 uur gaan duren maar in dit landschap hebben we daar geen moeite mee. We rijden door de bergen. We zien onderweg veel rijstvelden. Nooit geweten dat Nepal dat ook heeft.. En dan wordt het nog mooier.. Terwijl wij het heel erg warm hebben, verschijnen de echte bergen van meer dan 7000 m hoog. Terwijl wij staan te zweten kijken we naar prachtig besneeuwde bergtoppen.
We stoppen bij een restaurant en omdat het ontbijt niet fantastisch is geweest besluiten we een sandwich te gaan eten. Bij navraag blijkt de cheese sandwich gemaakt te zijn met Yak kaas.. Nja nog nooit gegeten en een kaas eter als Yolentha moet het toch proberen.. Het was erg typisch en sterk van geur en smaak.. Ook weer een keer geprobeerd!
We rijden verder door het landschap en zien ook de Fishtail een bekende berg in de Pokara omgeving van 6995 m en beschermd door de overheid. (dit betekend verboden te beklimmen).. We zien haar van de zijkant dan.. De vissenstaart-vorm gaat nu dus nog aan ons voorbij maar van de witte bergtoppen krijgen we toch niet genoeg. In overleg met z'n allen hebben we besloten om het vandaag rustig aan te doen. Gisteren vroeg eruit, lange drukke dag, laat erin en ook vanochtend weer vroeg uit de veren. En zo aan het einde van de vakantie beginnen de knollen toch een beetje op te raken. Vandaag dus een rustig programma en morgen daardoor een volle dag maar dan kunnen we met vernieuwde energie er weer tegen aan!
Namasté Yolentha & André
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}