Dag 10 - Khajuraho.
27 aug. 2011
🇮🇳
vanuit India
Ha daar is ie weer onze wekker. Yolentha sprint het bed uit om de douche spullen te pakken. Das snel denkt André, maar wat donker nog? Even op de iPhone kijken oei oei verkeerde tijd sorry Yo het is nog maar 6:00 uur je mag nog 2 uur extra slapen. Na wat gemopper wordt het weer rustig in de kamer. Weer de wekker maar nu een andere. Raar dat Yolentha nu niet naast het bed staat en ze vertelt hem dat het een bijzonder slecht idee was de airco uit te doen. Nog steeds niet geheel tevreden met dit resultaat vroeg in de morgen moet André het ontgelden. Volgens hem ging er dan ook een hele fles water over hem heen. (vlg Yo maar een paar druppels) Deze actie zette hem dan ook in een luttele seconde naast het bed met een (neem van André aan) geheel andere woordenwisseling. ;-) Snel naar de ontbijtzaal om ons lichamelijk voor te bereiden op de erotische tempels. Tijdens het ontbijt kregen we de eerste kleine tegenvaller op de reis en wel onze extra excursie van vanmiddag kan vanwege het natte seizoen (moesson) niet door gaan, jammer. Onze reisleider spant zich in voor toch nog een verkorte variant. De ......... Tempels. In wederom de brandende zon. Hebben we al eens over de temperaturen gehad, nou bij deze. Overdag haalt de temperatuur met gemak de 40 graden plus. Daarnaast is het regentijd (gelukkig bijna geen last van) en dus vochtig. Wanneer je dus bij deze temperatuur en 100% luchtvochtigheid beweegt wordt je nat, zeiknat regen of geen regen. Ook dit is weer een bijzondere ervaring. Terug naar de tempels. Yolentha & André hadden even de indruk dat het allemaal wel erg zwaar was aangezet met die paar beeldjes. Maar toen onze ogen eenmaal aan de druk bewerkte tempels gewend waren en we in de gaten kregen waar te kijken ging er een boek voor ons open. (de kamasutra) Het ontlokt zelfs aan Yolentha de opmerking kijk hier eens " wat ranzig " en ja hoor het zou Yolentha niet zijn die een beeldengroep ontdekt waarbij een paar mannen een paard moeten voort drukken (zeker moe ha ha) Al met al erg kunstige bouwwerken die destijds gebouwd werden zonder cement. Alle stenen passen als puzzelstukjes in elkaar en de grote ronde schijf op de top is de sluitsteen die het geheel bij elkaar houd. Erg knap gebouwd en op dit complex staan nog 5 van deze tempels. Waarvan er zo'n 85 moeten hebben gestaan en waarvan er nu nog maar 24 over zijn. Terug naar het hotel en het zwembad in gauw lunchen en klaarmaken voor de ingekorte middagexcursie. Wanneer we buiten komen heeft onze werkelijk voortreffelijke reisleider twee jeeps voor laten rijden. Even wat schuiven met mensen en daar gaat de stoet. Na een klein half uurtje rijden komen we bij het park met de watervallen. Even stoppen voor de entree en dus even lastig gevallen worden door local's met van alles en nog wat en dat in de middel of nowhere. Weer verder met de jeep de wegen worden snel slechter maar blijven begaanbaar. Dit park is overigens van de overheid dus netjes onderhouden. Uiteindelijk komen we bij de rivier aan. Op een lokatie die niet alleen mooi is maar ook bijzonder hier loop de rivier namelijk door/over een graniet formatie. Zoals een ieder weet is graniet een extreem harde steen soort waar zelfs het water nagenoeg geen vat op krijgt. Hierdoor is hier een natuurlijke blokkade ontstaan met ontelbare watervallen of valletjes. Dit geeft een mooi en kleurijk spektakel door het witte kolkende water het rode graniet en het zwart grijze basalt. Op de terugweg zijn we nog even bij een één gezins boeerderijtje gestop waar o.a. Yolentha nog even met de hand mixer (van houten palen) in de karnemelk heeft mogen roeren. We mochten ook nog even binnen kijken alwaar de huis vrouw direct voor ons wat boter chapati heeft gebakken. Eerst deeg maken dan plat rollen dan in een pannetje bakken op een hout vuurtje, dan naast het hout in het vuurje en dan wat boter al met al nog geen 5 minuutjes. Dit tafereel doet ons denken aan iets in oertijd. Ook laten ze ons hun huisdier zien. Een waterschildpad! Deze zwom achter in de tuin in een betonnen waterbak. Na nog wat te hebben rond gekeken terug naar het hotel waar wij met nog twee anderen uit de groep uur uurtje pauze krijgen voor dat we naar de avond voorstelling gaan met aansluitend een diner. Ondertussen is Yolentha aardig gekleurd in de richting van een Paprika (( en dan niet de groene!!!!)). Het avond programma begint met een show van lokale dans en muziek. Gelukkig voor ons hoef je hier bij niet aan de middeleeuwen te denken, maar aan de hedendaagse tijd. Het werd een geweldig mooie mix tussen bollywood, India top 40 en folklore erg mooi allemaal aansluitend gaan we naar een restaurant waar we speciaal voor ons Indiase gerechten krijgen maar dan bijna niet spicy. Dat lieten we ons lekker smaken. Het kon niet laat worden omdat een deel van de groep morgen een lange reisdag per auto hebben en dus weer vroeg op moeten. Wij hebben de luxe om per vliegtuig naar Varanasi te gaan en dus morgen kunnen uitslapen.
Namasté Yolentha & André
28 aug. 2011, 21:28
Goed plan om per vliegtuig te reizen, dat scheelt heel wat reistijd.
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}