Eerst beginnen bij gisteravond.. Bij het hotel heeft Yolentha eerst gezwommen op t dak van het hotel terwijl André zich een lekker ligbed heeft opgezocht en t verhaal van de dag is gaan typen. Alle eer is dus aan hem voor het verhaal. Daarna gegeten en naar de hotelkamer. Beiden volledig uitgeput vallen we op bed. André besluit er een lekker biertje bij te pakken. Eenmaal in bed komen we beide tot de conclusie dat de mobieltjes elders liggen en die wel nodig hebben voor de wekker. Uiteindelijk wint André en zegt Yolentha haar mobiel zo te pakken. Dan hoort ze een klap en een hoop gevloek. André zet zijn biertje rechtop klimt uit bed.. Plof! Nog een keer. Volledig over de zeik omdat ie t bier moet opruimen begint André schoon te maken. Ondertussen vult de kamer zich met een bierlucht waar menig eerste vergadering van de AA bij verbleekt. De frustratie loopt bij André nog meer op wanneer Yolentha hem vraagt haar mobiel te pakken, nu hij toch staat. Onnodig te vermelden dat Yolentha inmiddels bijna uit bed valt van het lachen. Volledig high van alle dampen vallen we uiteindelijk in slaap. 7:00 uur wakker voor dag 7 en zo zit er al weer 1/3 van onze reis op. Niet verder over nadenken maar de bus in voor de volgende 250 km. Niet te geloven dat we dan alweer 1000 km hebben gereden over, laten we het netjes zeggen, niet bepaald de ons allen bekende A1. Het grootste deel met de bus zit er dus op. Snel Jaipur uit en op weg naar Agra. Yolentha weer helemaal blij (en misschien wel het echte hoogtepunt) Agra met de Taj Mahal. Onderweg weer veel van hetzelfde als het om de dorpen gaat waar door we rijden. Tot dat onze gids wakker wordt en met een niet op de "kaart" staande extra excursie komt. Een artificial natuur reservaat. Dit is aangelegd door de Maharadja van de Taj Mahal. Daar had gelukkig de hele groep wel oren na. Dus klimt onze gids snel in de telefoon. Oja dat is ook weer zo iets, nergens stromend drinkwater en bijna nergens een riool maar een dropout in onze gsm verbinding hebben we niet kunnen signaleren. (nou ja André dan) heel bizar. Eenmaal bij het park aan gekomen allemaal opnieuw in een riksja en gaan. Het eerste wat ons opviel was de serene rust. We hebben de eerste minuten zelfs niets gezegd tegen elkaar en daarna zelfs eerst gefluisterd. Maar wat mooi en wat een vogels, in dit park overwinterd een groot deel van de vogels uit dit deel van de wereld en dan is het nu nog geen eens winter. Vanuit deze rust terug naar de werkelijkheid onze bus (met airco, nooit gedacht dat we daar zo gek op konden zijn). Van hier nog een klein stukje naar Fatepur Sikrit de ghosttown van India. Ook monument op de werelderfgoedlijst en is van dezelfde Maharadja. (de man heeft er destijds aardig wat roepia's tegen aangegooid) deze stad in tussen de dorpen Fatepur en Sikrit is een belevenis op zich wat een weelde hebben deze mensen zich destijds veroorloofd rond om hen heen. Als voorbeeld, op het grote binnenplein staat een groot kruis met vakken(alles in marmer) als speelveld en de pionnen waren meisjes in verschillend gekleurde kleding die de koning en zijn gevolg vanaf een verhoogd tableau kon laten verzetten. Ook valt de strikte scheiding van mannen en vrouwen op door hoge muren en kleine poorten. Binnen de muren van het vrouwenwerk alleen maar vrouwen zelfs de markt werd dan ook naar de vrouwen toe gebracht binnen deze muren. Dit levert dus een enorme vrijheid beperking van de vrouwen op. (mmmmmmmm..... note van André). Daarna door naar een tweede complex waar een wijsman van de maharadja in een volledig marmeren tombe ligt opgebaard, dit is een klein voor proefje van wat wij morgen te zien gaan krijgen de Taj Mahal. Een onderzoekende blik van André naar Yolentha bevestigde zijn vermoeden de wangen werden al weer wat roder. Vanwaar uit naar de bus en naar het hotel. Snel nog even naar de Pizzahut (ja ja Yolentha trok de kerrie en currie even niet meer) en dan naar bed. Voor morgen moeten we er erg vroeg uit. Crimineel voor een vakantie kermt André. Let wel om 5:30 loopt de wekker af. Wij gaan slapen
Namasté. Yolentha & André
Vero
25 aug. 2011, 10:19
Pap deelt gewoon graag zijn biertje met jw Yo :-p kunnen jullie er lekker van genieten :-)!
Maar wederom weer genoeg beleeft en zit jullie vakantie er inderdaad alweer voor een derde op!!
Nou hier zit hij er al helemaal op, nog ff zwemmen een dagje en dan vanavond alweer naar Nederland!!
Hele fijne vakantie nog!
Ps. Bedankt voor jullie sms vannacht om half 4 ;-)
Wilma
25 aug. 2011, 19:18
Allereerst wil ik je bedanken voor 2 SMS'jes vanacht om half 4. Ik heb ze met plezier gelezen en ook nog beantwoord. Nu lezende de dag van vandaag zijn jullie samen ook wel een drama soms! Wederom veel gezien en beleefd en inderdaad een derde van de reis zit erop. Ik heb de indruk dat de dagen intensief zijn met het opdoen van veel indrukken. Andre vroeg uit bed is een drama op zich. Yolentha sterkte want ik weet dat je dat nog maar zo niet voor elkaar hebt. Veel plezier nog.