De dag begon goed. Vroeg uit de veren en naar de ontbijtzaal. Daar heerlijk ontbeten. Bij alle hotels is er yoghurt, cornflakes en melk te vinden maar wij slaan voor de zekerheid dit altijd over. Gelukkig is er ook altijd toast met suiker en een soort van jam/gelei. Daarna vertrekken we Mandawa in. Op naar de Havelli's. Dit zijn muurschilderingen die rond 1700 gemaakt zijn op huizen van de locale welgestelde bewoners. Door middel van deze muurschilderingen kom men aangeven hoe rijk zij waren. Al deze tekeningen hadden een thema. Met name tchnologische vooruitgangen werden veel geschilderd. Zo werd er al een trein geschilderd voordat die er überhaupt reed in India. Op deze manier kon men aantonen aan andere bewoners hoe goed het met hen ging. We hebben drie van die Havelli's bezocht. Na de tweede spraken we eens tegen elkaar uit dat de hitte toch wel erg toenam en dat de lichamelijke fitheid wat afnam. Vervolgens gingen we een tempel bezoeken die ook deze muurschilderingen had. Nadat we de buitenkant hadden gezien besloten wij de binnenkant wel even te geloven en snel even een plekje in de schaduw te zoeken. Zodra André voor pampus lag vroeg menige local of t te warm was. Yolentha sprak een keer voorzichtig uit het gevoel te hebben te moeten overgeven en nog geen paar minuten later gebeurde dat ook en stond ze in een greppel op straat. Het tempel bezoek was inmiddels afgelopen en toen een man zag hoe wij eraan toe waren werden we van straat gehaald en mochten bij hem in de winkel in de airco schuilen. Erg aardig maar natuurlijk ook eigen belang want de verkooppraatjes kwamen al snel. Kon ons gestolen worden want wij kwamen heerlijk bij.
Daarna gingen we naar de bus en waar we dachten dat het beter zou gaan ging t eigenlijk slechter en slechter met Yolentha. De bus stoppen en weer spugen langs de weg. Ook de bekende Delhi belly had inmiddels zijn intrede gedaan. En voor wie André goed kent die weet wat t met hem doet als hij een ander ziet spugen.. Hij werd lijkbleek en voelde zich ook niet fit. En alsof dit nog niet erg genoeg was moesten we ook nog 250 km reizen over de inmiddels beruchte wegen. Yolentha ging achterin de bus liggen maar moest zich goed vasthouden omdat ze soms volledig contact verloor met de bank. Eindelijk in het hotel in Pushkar zijn wij snel naar onze kamer gegaan. Koud op onze kamer besloot ook André het eten op de verkeerde manier eruit te gooien en kreeg ook een Delhi belly.
Leuk joh dat reizen! Doen we nog een keer! ;) Daar zaten we dan op een keihard bed met de remmers, ors en paracetamol. Wat een wereldburgers! Waar t nou van komt? Het zal een combi zijn van warm weer en misschien toch iets verkeerds gegeten. Wij zijn in ieder geval niet meer meegegaan uiteten en beiden met een half plakje Hollandse ontbijtkoek het bed ingekropen. Hopelijk morgen fris weer op en meer van Pushkar zien!
Groetjes uit India,
André en Yolentha
Hans
22 aug. 2011, 18:39
Ooit was er een tv serie ook spelende in India: It ain't half hot mum. ( Oh moeder wat is het heet. ) Nu kan ik van alles gaan uitleggen over die serie, vertellen over hitte en voedingstoestanden in het door jullie zo mooi gevonden land.
Maar ik denk dan dat Andre heel snel zal antwoorden :
SHUT UP !!!!!!! Dus dat laat ik maar achterwege voor nu.
P.S. Lijkt me gaaf zo'n motorritje
Suzan
22 aug. 2011, 19:34
Na een klein onderzoekje denk ik dat 'een vies drankje' de oorzaak is van de Delhi belly. Hopelijk knappen jullie snel op!
Thiemo
22 aug. 2011, 19:37
Aaaah nee he! Hopelijk worden jullie snel beter. Ik zal voor jullie duimen aan deze kant van de wereld. Big hug Thiemo
Vero
22 aug. 2011, 19:53
Wat is dit nou... Dat is niet de bedoeling van reizen paps en zus..!!! Hopelijk worden jullie snel beter! En niet van de gekke dingen eten dus ;-)!
Ilona
27 aug. 2011, 18:40
O jee wat een vervelende dag! Ik las het en dacht ondertussen al 'ORS, ORS' maar dat doen jullie goed lees ik. Pringles zijn ook erg fijn als het zo warm is, en cola!!! Haha!